De zomerperiode staat voor de deur. Een drukke periode waarin de zorg ondersteuning kan gebruiken. Wij nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan de zomerworkshop kijk- en voelbingo om zo gedurende de zomer (en ook daarna) de kijk- en voelbingo te spelen met bewoners van een PG-afdeling. Hoe leuk zou het zijn als de kijk- en voelbingo met enige regelmaat kan worden gespeeld met bewoners, familieleden, vrijwilligers en stagiaires? De bewoners hebben een leuke activiteit en de zorgmedewerkers kunnen zich focussen op zorginhoudelijke taken. Win win! 

 

Kijk- en voelbingo

De kijk- en voelbingo is een dementievriendelijke bingo. Misschien heb je deze al eens zien liggen op locatie? De bingo is gebruiksvriendelijk, omdat deze geen gebruikmaakt van cijfers maar van voorwerpen. Alledaagse voorwerpen die iedereen kent en gebruikt heeft. Laagdrempelig en leuk om samen te spelen. Het spel kan bijvoorbeeld worden begeleid door familieleden, vrijwilligers of stagiaires.

Na de workshop: 

  • kun je op een hele speelse en vrolijke manier het spel begeleiden, zodat deelnemers vooral plezier hebben;
  • weet je hoe je om kunt gaan met spelers die moeite hebben om mee te doen; 
  • weet je hoe je familie op een leuke manier kunt betrekken; 
  • kun je de kijk- en voelbingo ook voor 1 persoon inzetten; 
  • kun je aan andere spelbegeleiders uitleggen hoe de kijk- en voelbingo te spelen. 

Ben je enthousiast geworden om hiermee aan de slag te gaan? Meld je dan hieronder aan voor de workshop. 

Data en aanmelden
De workshop wordt tweemaal georganiseerd bij MindLabs in Tilburg, namelijk op donderdag 20 juli en op maandag 24 juli van 13.00 tot 15.00 uur.  Het is ook mogelijk om digitaal via Teams aan te sluiten. Aanmelden kan via dit formulier. 

Meer informatie
Ben je niet in de gelegenheid om aan te sluiten bij een van de zomerworkshops maar wil je het spel wel gaan introduceren op jouw locatie? Bekijk dan de YouTube video met meer uitleg of stel je vraag via info@watsnjoe.nl. 


We hopen dat veel mensen met veel plezier het spel kunnen gaan spelen tijdens de zomerperiode en ook daarna!