Innovaties kunnen bijdragen aan verbetering van kwaliteit van zorg en tegelijkertijd de efficiëntie verhogen. Maar hoe gaat dat in z’n werk in de ouderenzorg? Wat kunnen kennisinstellingen en ouderenzorg samen leren? En hoe maken we dat concreet?

MindLabspartners presenteren op 25 september van 14.00 – 15.00 uur twee aansprekende voorbeelden van innovaties.

Sensoring in de ouderenzorg

Binnen Mindlabs’ ecosysteem lanceren Watsnjoe; gericht op innovatie in de zorg, ROC Tilburg; richting Zorg en Welzijn, en de academische werkplaats Ouderen van Tranzo het project Sensoring. In dit project richten we ons op de vraag: ‘Hoe kan sensortechnologie op een toekomstbestendige manier worden ingezet in de extramurale ouderenzorg om ouderen in staat te stellen om langer veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen?’. We nemen je mee in de totstandkoming van dit unieke project, waarbij studenten van niveau 2, 3 en 4 van de opleiding Zorg en Welzijn gezamenlijk aan deze opdracht gaan werken.

VR-trainingen voor zorgmedewerkers en -leerlingen

Het tweede project gaat over VR-trainingen. We geven een demonstratie over de inzet van VR-technologie toegepast in zorgonderwijs. Je krijgt inzicht in de reeds beschikbare VR-trainingen, gevolgd door een demonstratie van een training. Daarna gaan we in gesprek met de deelnemers over de voordelen en aandachtspunten van deze manier van leren.

Locatie

Het event vindt plaats in de werkplaats van Watsnjoe, gelegen op de tweede verdieping van het gloednieuwe MindLabs-gebouw in de Spoorzone te Tilburg (Locomotiefboulevard 101). Het event maakt deel uit van de Openingsweek van MindLabs.

Dit event is interessant voor (praktijk-)opleiders en zorginnovatoren. Deel gerust deze uitnodiging met andere geïnteresseerden. Wil jij je aanmelden? Dat kan hier.