Bij de kijk- en voelbingo heeft iedere speler een bingokaart met daarop de afbeeldingen van verschillende eenvoudige voorwerpen. Daarnaast heeft iedere speler een zakje met daarin de voorwerpen. Als de spelleider een voorwerp opnoemt, haalt iedereen dit voorwerp uit het zakje en legt dit op de betreffende afbeelding. Dit kan natuurlijk op gevoel, maar spieken mag. Net als bij de reguliere bingo, roept degene die als eerste een hele rij vol heeft ‘bingo’. Deze persoon heeft uiteraard prijs. Bij een volle kaart heeft iedereen prijs. De rol van de spelleider is hierbij heel belangrijk. Hij of zij moet fantasie hebben en creatief zijn. Op basis van de voorwerpen kan het gesprek worden aangegaan met cliënten. Het spel zorgt voor verbinding tussen cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers.

Een spel voor iedere locatie
Op alle locaties van Thebe, De Wever en Mijzo waar cliënten wonen met dementie is minimaal één spel beschikbaar. Wil jij het spel spelen met cliënten op jouw afdeling? Informeer dan bij jouw teammanager.

Andere zorgorganisaties die geïnteresseerd zijn in de kijk- en voelbingo kunnen contact opnemen met Mijzo door een mail te sturen naar: ideeënfabriek@mijzo.nl.

Meer weten?
Benieuwd hoe de kijk- en voelbingo werkt? Bekijk dan onderstaande video’s.

Introductie van de kijk- en voelbingo:

Uitleg over de kijk- en voelbingo: