De eerste ronde van ‘project sensoring’ binnen het MindLabs ecosysteem is een feit. Studenten maatschappelijke zorg van ROC Tilburg hebben ouderen geïnterviewd en vervolgens in een presentatie helder toegelicht wat ze onderzocht en gedaan hebben in dit project. Mocht je de presentatie hebben gemist, ze lichten het project ook toe in deze podcast! https://lnkd.in/gPrhAMq5

Het project is in samenwerking met AWO Tranzo en Watsnjoe (Thebe, de Wever en Mijzo) vormgegeven en alle partijen hebben een rol in de uitvoering. Het project is gestart omdat onze samenleving veroudert en daarbij veel uitdagingen ontstaan, maar dat biedt ook kansen. Wij willen namelijk weten hoe mensen langer, veilig, zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met behulp van technologie.

Studenten leren door echte vraagstukken en ervaringen uit de praktijk m.b.t. zorgtechnologie. Daarbij prikkelen we de onderzoekende houding en proberen we een toekomst gericht beroepsbeeld te creëren.

Elke schoolperiode gaat een nieuwe groep studenten aan de slag met onderzoek naar zorgtechnologie in een thuissituatie. Zet de volgende data alvast in je agenda want dan presenteert weer een groep studenten van ROC Tilburg in MindLabs, in de ruimte van Watsnjoe. Exacte tijd wordt later bekend gemaakt!
·        10 april 9:00-12:00 groep 2
·        26 juni 9:00-12:00 groep 3

Dank aan Academische Werkplaats Ouderen | Tranzo | Tilburg University en Watsnjoe (Thebe, de Wever en Mijzo) voor het mede mogelijk maken van dit project!